Politik

Fagbevægelsen kræver forhandlinger om lønkompensation

Regeringen bør hurtigst muligt indkalde til forhandlinger om, hvad der skal ske, når lønkompensationen til 170.00 danskere ophører 8. juli, lyder det fra fagbevægelsen.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisaiton Lizette Risgaard er indstillet på, at job kan være forsvundet, når de statslige hjælpepakker ophører, men så skal medarbejderne hjælpes videre eventuelt med uddannelse og efteruddannelse. Arkivfoto: Jens Dresling Pressemøde i Statsministeriet om ny trepartsaftale. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, Direktør Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad, Formand for FH Lizette Risgaard, Finansminister Nicolai Wammen, Statsminister Mette Frederiksen, Direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen, Direktør Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen og Erhvervsminister Simon Kollerup.

Det er på høje tid at finde svar på, hvad der skal ske, når den statslige hjælp til at holde hånden under godt 170.000 job falder bort, mener formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard.

Regeringen bad i sidste uge tre topøkonomer om at anvise en exitstrategi for de milliardstore statslige hjælpepakker til erhvervslivet og lønmodtagerne, som er blevet indført som følge af corona-nedlukningen af det danske samfund siden midten af marts...

BRANCHENYT
Læs også