Serier

Regeringen: Turister må alligevel gerne overnatte i København

Turister fra Tyskland, Norge og Island må alligevel gerne overnatte i København og Frederiksberg.

Corona rammer verden
Udenlandske turister må gerne overnatte i  København fra 15. juni. Foto: Jens Dresling Justistsminister Nick Hækkerup. Foto: Aleksander Klug

Turister fra Tyskland, Norge og Island må alligevel gerne overnatte i København og Frederiksberg, når Danmarks grænser bliver åbnet delvist den 15. juni.

Det siger justitsminister Nick Hækkerup på et pressemøde.

Regeringen lagde ellers i første omgang op til, at turister skulle overnatte uden for visse postnumre i hovedstaden, når de var på ferie i Danmark, men det krav er hermed droppet, lyder beskeden nu.

Kravet om, at udenlandske turister skulle overnatte uden for København og Frederiksberg, er blevet kritiseret fra Dansk Erhverv, brancheorganisationen Horesta samt flere partier i Folketinget, som har stillet sig uforstående over for regeringens oprindelige udmelding.

»Vi er dybt mystificerede over disse regler. Det giver ikke nogen sundhedsfaglig mening. Dette er en beslutning, som kun generer turister og turismeerhvervet i Danmark,« sagde De Radikales udenrigsordfører Martin Lidegaard forud for de politiske forhandlinger om en "sommerpakke" til dansk erhvervsliv.

Nick Hækkerup har tidligere begrundet regeringens melding om, at turister ikke må overnatte i København, med, at dette krav skulle forhindre, at smitten breder sig i København, når grænserne åbner.

Men det er regeringen altså ikke længere nervøs for.

Selv om der er lempet på kravet om overnatninger uden for København, er der stadig en række restriktioner i værk for turister fra fra Norge, Island og Tyskland, som indtil videre er de eneste nationaliteter, der fra mandag får lov til at rejse frit ind i Danmark.

De skal fortsat have booket seks overnatninger i Danmark, eje et sommerhus eller besøge kærester eller nær familie i landet for at de må krydse grænsen.

BRANCHENYT
Læs også