Serier

Se, hvem der rammes af ferietopskatten

Den ekstra udbetaling af feriepenge til oktober øger gruppen af topskatteydere. Nye beregninger viser, hvem der ramler ind i topskatten, hvis de siger ja til at få feriepengene i år.

Corona rammer verden
Næsten 2.200 sygeplejersker rykker op i topskatten, hvis de siger ja til at få udbetalt deres feriepenge i år, viser nye beregninger. Arkivfoto: Jens Dresling Næsten 2.200 sygeplejersker rykker op i topskatten, hvis de siger ja til at få udbetalt deres feriepenge i år, viser nye beregninger. Arkivfoto: Jens Dresling

Topskattegrænsen går ved cirka 577.000 kr. i år, og normalt forbindes den med højtuddannede danskeres årsopgørelser. Siden Thorning-regeringens skattereform er grænsen løbende blevet hævet, så færre danskere de seneste år har været omfattet af den højeste marginalskat på 56 pct. af den sidsttjente krone.

Men med aftalen om nu at udbetale tre ugers indefrosne ferieuger til oktober, vil antallet af topskatteydere i år vokse med 96.000 personer, hvis folk siger ja til udbetalingen. Og siger de nej, vil det svække pakkens effekt som en stimulans til den kriseramte økonomi, advarer økonomer. ..

BRANCHENYT
Læs også