Politik

Her mangler politikerne at tage fat efter ny klimaaftale

Landbruget og bilerne er næste stop, og så skal en ny CO2-afgift for både virksomheder og private egentlig bare sættes højt nok, lyder det fra førende eksperter i klima og økonomi.

Dansk landbrug kommer til at ændre karakter over de næste 30 år, hvis målet om klimaneutralitet i 2050 skal indfries, og måske skal vi ikke til den tid producere 20 mio. slagtesvin om året, lyder det fra vismand Lars Gårn Hansen, Københavns Universitet. Arkivfoto: Sisse Dupont.

Med etablering af to helt nye energiøer, skrotning af knap en halv million resterende olie- og naturgasfyr og bred politisk enighed om at indføre en helt ny CO2-afgift for både virksomheder og private tager et bredt flertal i Folketinget håndfaste tiltag i brug, når det kommer til at nå målet om at reducere den danske udledning af drivhusgasser med 70 pct. i 2030.

Den nye klimaftale, som blev indgået sent søndag af alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige, er dog langt fra nok. Udledningen skal reduceres med 20 mio. ton, og søndagens aftale bidrager kun med 3,4 mio. ton...

BRANCHENYT
Læs også