Politik

S ville stramme op om statsborgerskab – ministeriet erkender, at det ikke er muligt

Kriminalitet skulle kunne koste det danske statsborgerskab, foreslog Socialdemokratiet før valget. Men det kan ikke lade sig gøre pga. konventioner.

Konventioner blokerer for S-forslag. Udlændingeminister Mattias Tesfaye vil forsøge at påvirke de internationale regelsæt. Foto: Aleksander Klug Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg har kaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) (billedet) og justitsminister Nick Hækkerup i åbent samråd om den seneste udvikling i sagerne om Tyrkiets tilbagesendelse af IS-krigere/terrorister til Danmark.

Regeringen erkender nu, at et socialdemokratisk strammerforslag om statsborgerskab ikke kan lade sig gøre i virkeligheden.

I sit store udlændingepolitiske valgoplæg »Retfærdig og realistisk« fra februar 2018 foreslog Socialdemokratiet at udvide muligheden for at fratage personer deres danske statsborgerskab, sådan at f.eks. »personfarlig kriminalitet« eller »narkokriminalitet« kunne koste det rødbedefarvede pas og de rettigheder, der følger med. ..

Læs også
Top job