Serier

It-fejl hos SSI skyld i markant længere svartid på 6.000 coronatest

De berørte opfordres nu til at lade sig teste igen, da der kan gå fire til fem dage, før de får svar på den første test.

Corona rammer verden
De berørte opfordres nu til at få foretaget en ny test. Arkivfoto: Christian Lykking

Et nedbrud i et IT-system denne weekend har betydet, at 6.000 coronatests ikke er blevet behandlet og analyseret. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) til Ekstra Bladet.

SSI blev ifølge mediet opmærksom på nedbruddet mandag morgen og har siden manuelt håndteret de mange prøver. Nedbruddet betyder, at de patienter, der er blandt de 6.000, ikke vil få svar indenfor den garanterede tid på omkring 30 timer.

Direktør for Testcenter Danmark Anne-Marie Vangsted opfordrer derfor de berørte til at lade sig teste igen, da det nye svar vil komme hurtigere end svaret på den oprindelige prøve.

»Vi er kede af forsinkelserne, for nogle kan komme til at vente både fire og fem dage på et svar. Vores bedste bud er, at hvis man har brug for et hurtigere svar - for eksempel fordi man skal ud at rejse - så bestil en ny tid. Vores svartider er normalt omkring 30 timer,« skriver direktøren i et mailsvar til Ekstra Bladet.

Læs også
Top job