Serier

Bolsonaro testet endnu en gang - og han har stadig corona

Brasiliens præsident har det godt trods coronasmitte. Imens registrerer landet på et døgn 41.000 nye tilfælde.

Corona rammer verden

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, har taget endnu en coronatest, der bekræfter, at han er smittet med det frygtede virus.

Det er mindst den tredje test, præsidenten tager, efter at den første bekræftede, at han havde covid-19 - den sygdom, coronavirusset udløser.

Men den 65-årige præsident har det godt, skriver det brasilianske kommunikationsministerium i en mail til nyhedsbureauet dpa.

Han har ingen feber, og hans åndedræt, hjerterytme og blodtryk er normalt, rapporterer tv-stationen CNN Brazil.

Bolsonaro er i karantæne og arbejder hjemmefra. Flere af hans ministre er også bekræftet smittet med coronavirus.

Den højreorienterede præsident, som ofte sammenlignes med USA's præsident, Donald Trump, har i flere måneder nedtonet alvoren ved coronapandemien.

Næst efter USA er Brasilien det land i verden, der har bekræftet det højeste antal smittede og coronarelaterede dødsfald.

I de seneste 24 timer er der bekræftet lidt over 41.000 nye smittetilfælde, mens 1367 smittede personer er døde. Dermed har Brasilien i alt næsten 2,2 millioner smittetilfælde og over 81.000 coronadødsfald.

Det reelle antal menes at være højere, men der testes ikke tilstrækkeligt, siger eksperter.

Hvis man ser på antallet af smittede for hver million indbyggere, er Brasilien nummer 15 ud af de 213 lande og territorier, der er med i en opgørelse på worldometers.info. USA er nummer 10.

I opgørelsen over døde per million indbyggere, ligger USA nummer 10 og Brasilien nummer 12.

Læs også
Top job