Serier

Udenrigsministeriet fraråder nu igen rejser til Bulgarien

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og dele af Sverige på grund af smittetallene.

Corona rammer verden
Udenrigsministeriet fraråder nu rejser til Bulgarien. Arkivfoto: Thomas Larsen

Udenrigsministeriet fraråder igen ikke-nødvendige rejser til Bulgarien.

Det fremgår af Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning til danskerne, som opdateres hver torsdag. Den nye anbefaling kommer, fordi der er registeret flere end 30 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

»Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Bulgarien, fordi Bulgarien ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande,« lyder det.

Kriteriet er en del af en dansk model for, hvornår tilrejse til et land ikke længere frarådes og udarbejdes bl.a. på baggrund af smittetal fra Statens Serum Institut.

Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og dele af Sverige på grund af smittetallene.

Det vurderes landende ud fra

For at være ”åbent” skal et land have under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Når et land først er åbent, vil det kritiske niveau for, hvornår et land ændrer status til ”karantæneland” være ved 30 smittede pr. 100.000 indbyggere. Det gøres for at undgå at åbne og lukke på grund af mindre udsving fra uge til uge. Der vil også blive stillet krav til landenes testregimer. Statens Serum Institut vil ugentligt udarbejde en tabel med lande, der klassificeres som henholdsvis ”åbne” eller ”karantænelande”.

Kilde: Justitsministeriet

Der åbnes dog for rejser til flere svenske regioner. I alt 12 områder af Sverige er nu godkendt, mens der fortsat frarådes rejser til ni regioner.

Vejledningen lempes til fem svenske regioner Jämtlad Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötland i tillæg til regionerne Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland og Västerbotten.

Derudover anbefaler Udenrigsministeriet, at danskere, der har opholdt sig i den spanske region Aragón, bliver testet for smitte, når de kommer tilbage til Danmark, idet der nu er flere end 50 nye smittetilfælde per 100.000 borgere per uge.

Disse lande siger Udenrigsministeriet god for

Torsdag har Udenrigsministeriet lavet en opdatering af sine rejsevejledninger.

Læs her, hvilke lande der fra lørdag 25. juli er åbne og ikke på Udenrigsministeriets liste over såkaldte karantænelande.

Lande i Europa:

- Norge, Finland, Island, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland, Holland, Storbritannien, Irland, Belgien, Tjekket, Slovakiet, Østrig, Ungarn, Slovenien, Rumænien, Grækenland, Albanien, Serbien, Kosovo, Montenegro, Bosnien, Kroatien, Italien, Schweiz, Spanien, Frankrig, Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten.

Lande uden for Europa:

- Australien, Canada, Georgien, Japan, New Zealand, Sydkorea, Thailand, Tunesien og Uruguay.

Særlige forhold:

- I lande som eksempelvis Sverige og Spanien er der regioner, det frarådes at rejse til, ligesom der er regioner, som ikke er karantæneramte.

Kilde: Politiet.

Udenrigsministeriet anbefaler fortsat, at danskerne ikke rejser til Irland på grund af landets karantæneregler.

Derudover skal man som rejsende være opmærksom på de coronanbefalinger, der gælder i hvert enkelt land.

Myndighederne i Barcelona har eksempelvis 18. juli indført nye restriktioner, der har medført et midlertidig forsamlingsforbud på 10 personer i det offentlige samt lukning af biografer, teatre og natklubber, mens de lokale myndigheder anbefaler, at man bliver inden døre »med mindre andet er absolut nødvendigt.«.

Læs også
Top job