Politik

Kevin Magnussen: Black Lives Matter er et minefelt

Kevin Magnussen siger, at det er en balancegang at støtte bevægelsen imod racisme.

Seks kørere – Charles Leclerc, Kimi Räikkönen, Carlos Sainz, Daniil Kvyat, Max Verstappen og Antonio Giovinazzi – valgte at blive stående, da 14 andre knælede i Østrig. Foto: Mark Thompson/Reuters

Som i andre sportsgrene markeres kampen mod racisme også i Formel 1. Før hvert løb knæler flere kørere, men ikke alle, og ifølge Kevin Magnussen er det lidt af et minefelt at manøvrere i den følelsesmæssige sag.

»Det er svært, for det er meget få mennesker, som ikke går ind for at udrydde racisme. Det er svært som sportsmand og offentlig person at vide, hvordan det, man gør, bliver modtaget hos omverdenen,« siger Kevin Magnussen.

Den 27-årige dansker er en af de Formel 1-kørere, der knæler før hvert grandprix. Men han vil nødigt forbindes med Black Lives Matter-bevægelsen.

»Det er ret åbenlyst, synes jeg, at vi alle sammen går ind for at inkludere og stoppe racisme, men jeg har heller ikke lyst til at støtte nogle politiske organisationer, som står for ting, jeg ikke selv står for. Det er en organisation, der hedder BLM, som jeg overhovedet ikke kan identificere mig selv med, og nogle gange kan det være svært at vide, hvordan man kan støtte indsatsen imod racisme uden at støtte en politisk organisation. Det er der, udfordringen ligger for mig, for jeg kan 100 pct. støtte op om at gå imod racisme,« siger Kevin Magnussen.

14 på knæ

Før det første grandprix i Østrig var der 14 kørere, der knælede – Magnussen var en af dem – men siden har der været diskussion om, hvordan gestussen skulle videreføres. Før seneste grandprix i Ungarn var der ifølge nyhedsbureauet AFP 16, der knælede, og mens Lewis Hamilton valgte at bære en Black Lives Matter-T-shirt, bar alle andre en ”End Racism”-T-shirt.

Gestussen har medført, at Formel 1 har været nødt til at ændre proceduren før hvert løb.

»Der er blevet sat mere tid af, fra pitlane åbner til formationsomgangen, hvilket giver mere tid til at gøre, hvad man vil før løbet,« siger Kevin Magnussen.

Læs også