Serier

WHO melder om rekordstort antal nye smittede med covid-19

Næsten 300.000 nye smittede med covid-19 siden torsdag. Effekter af virus vil mærkes i årtier, siger WHO-chef.

Corona rammer verden
Ifølge WHO er den største stigning i antallet af smittetilfælde med Covid-19 sket i USA, Brasilien, Indien og Sydafrika. Foto: Prakash Singh/AFP

FN's Verdenssundhedsorganisation kan fredag melde om en rekordstor global stigning i nye tilfælde af smittede med covid-19.

Stigningen er på 292.527 nye smittede.

Den største stigning er sket i USA, Brasilien, Indien og Sydafrika, fremgår det af WHO's daglige bulletin.

Antallet af døde er det forløbne døgn registreret til 6.812.

Den tidligere rekord blev sat 24. juli, hvor der blev registreret 284.196 smittede med coronavirus verden over. Samme dag var dødstallet 9.753, hvilket var det næsthøjeste for et døgn.

Tal fra nyhedsbureauet Reuters viser, at næsten 40 lande har oplevet en rekordstor stigning af coronasmittede på en enkelt dag inden for den seneste uge.

Der har været et nyt hop i smittede i Australien, Japan, Hongkong, Bolivia, Sudan, Etiopien, Bulgarien, Belgien, Usbekistan og Israel.

Reuters opgørelse viser, at der frem til og med fredag har været registreret 17,4 millioner smittede med covid-19 verden over. Næsten 675.000 er døde af virussygdommen.

Et af de lande, der også kan melde om en ubehagelig ny stigning, er Frankrig. Her kunne man fredag i sin opgørelse over døgnet melde om over 1300 nye smittede for tredje dag i træk. Det nøjagtige tal var 1.346.

Det er et niveau, som sidst blev set i slutningen af april.

Fredag gav den franske regering lokale myndigheder lov til på egen hånd at indføre krav om mundbind på offentlige pladser i håb om at bremse den seneste stigning i smittede.

WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreysis, sagde tidligere fredag, at alle bør indstille sig på, at virussmitten vil have effekter, der kan mærkes i meget lang tid fremover.

- Pandemien er en sundhedskrise, som man kun oplever én gang i et århundrede, og effekterne vil kunne mærkes i årtier herefter, sagde han på et møde for en komité i WHO.

Læs også
Top job