Politik

Trump har lanceret konspirationsteori om Kamala Harris

Republikanernes præsidentkandidat ramte en klangbund hos nogle tilhørere under et rally.

En republikansk kampagneveteran vurderer, at Trump ikke spillede sine kort rigtigt i Fayetteville, da han angreb Harris. Foto: Tom Brenner/Reuters

De to amerikanske præsidentkanditater har travlt med at skyde på hinanden frem til præsidentvalget i november. Og senest har Donald Trump gjort sig til talsmand for et ganske iøjnefaldende postulat, skriver NBC.

Under et republikansk vælgermøde i Fayetteville, North Carolina, sagde Trump, at Biden kunne finde på hurtigt at træde tilbage, hvis han vandt valget, for derefter at lade Kamala Harris træde i hans sted som ny præsident.

Trumps postulat udløste buh-råb i salen, og en person udbrød "Never".

Stephanie Cutter, medgrundlægger af konsulentfirmaet Precision Strategies, der arbejdede for Barack Obamas kampagne i 2012, er ikke imponeret af den amerikanske præsidents retorik.

»Når Trump kommer med den beskyldning, er det for at få Biden til at se svag ud og samtidig spille racismekortet i forhold til Kamala Harris. Men ingen af delene vil formentlig virke,« vurderer Cutter. 

»Trump har haft svært ved at få sine karakteristikker af Biden som "sleepy Joe" og "Liberal Joe" til at virke til sin fordel. Det skyldes, at folk har et ret godt indtryk af Biden og hvad han står for«.

En republikansk kampagneveteran vurderer, at Trump ikke spiller sine kort rigtigt, når han angriber Harris.

»Man må ikke glemme, at folk stemmer på en præsidentkandidat. Ikke på en vicepræsident. Trumps fokus er nødt til at være på Biden,« mener veteranen Matt Gorman.

Den demokratiske politiske strateg Karen Finney synes, at Trumps angreb er en beskæmmende udvikling fra præsidentens side.

»Trump spiller på hudfarven og forsøger samtidig at underminere Kamala Harris troværdighed. Det er trist«.

BRANCHENYT
Læs også