Politik

Trump gjorde nar af Biden kort før deres første tv-møde

Tonen mellem de to amerikanske præsidentkandidater skærpes før valget.

Video: Reuters

»Hvorfor helvede har han (Biden, red.) brugt så mange penge på plastikkirurgi, når han alligevel skjuler det hele bag et mundbind.« Jo, den amerikanske præsident var kampklar ved et vælgermøde i Pittsburgh, Pennsylvania, skriver The Independent.

Trump fortsatte i samme spor ved at spørge, om tilhørerne troede, at Biden ville møde op iført mundbind til deres første tv-duel om en uge. Mange hujede og råbte i sympati.

»Mundbindet får Joe til at føle sig godt tilpas. Og bare det gør ham glad. Jeg tror faktisk, at han kommer med maske på. Spørgsmålet er så, om han beholder den på under debatten,« afrundede Trump tiraden mod modkandidaten. For en kort bemærkning. For senere sagde han, at Biden burde aflægge en narkotest før deres møde.

Men Trump står ikke alene med de nærgående kommentarer. 77-årige Biden har tidligere udtalt sig om Trumps statur. Ved et interview med CNN blev Biden spurgt, hvad han synes om at blive kaldt for "Slow Joe". Biden svarede, at alle detaljer om hans helbred lå offentligt tilgængelige fra hans tid som vicepræsident.

»Og prøv engang at se på os - hvem ser ud til at være i bedst form,« sagde Biden med tydelig reference til Trumps noget rundere statur.  

»Jeg ser frem til vores møde,« understregede Joe Biden over for CNN.

Det første møde mellem de to præsidentkandidater finder sted d. 29. september i Cleveland. De vil blive udspurgt af Fox News-vært Chris Wallace.

Den anden debat mellem Trump og Biden er sat til at finde sted i Michigan torsdag d. 15. oktober. Vært her er Steve Scully fra C-SPANN.

Den tredje og sidste debat mellem de to præsidentkandidater er skemalagt til torsdag d. 22. oktober i Tennessee. Studievært Kristen Walker fra NBC vil moderere her.  

De to vicepræsidenter mødes også inden valgdagen. Mødet finder sted onsdag d. 7. oktober i Salt Lake City, Utah. Susan Page fra USA Today er vært ved denne lejlighed.

BRANCHENYT
Læs også