Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Heunicke på nyt pressemøde: »Vi kan konstatere, at der er bred samfundssmitte«

Sundhedsminister Magnus Heunicke indkaldte tirsdag til orientering om coronasituationen på ny. Han fortalte blandt andet, at nye restriktioner fortsat kan komme på tale.

Corona rammer verden
Da Magnus Heunicke i fredags deltog i et pressemøde var det med annoncering af nye restriktioner. Tirsdag stillede han sig frem igen. Arkivfoto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Tirsdag eftermiddag var der atter indkaldt til pressebriefing om coronasituationen i Danmark. Denne gang med deltagelse af sundhedsminister Magnus Heunicke, Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut, Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed og rigspolitichef Thorkild Fogde.

Sundhedsministeren indledte med at sige, at briefingens emne især var, hvor smitten spreder sig og hvordan - og med at sige, at der ikke indføres nye restriktioner for nuværende.

»Vi kan konstatere, at der er bred samfundssmitte. Smitten er ikke drevet af enkelte udbrud,« lagde Haunicke ud med at sige.

Før pressemødet havde Magnus Heunicke tidligere på dagen oplyst om, at kontakttallet i den forgangne uge er faldet fra 1,3 til 1,1.

Da tirsdagens daglige smittetal blev offentliggjort, var det også med det laveste daglige smittetal i to uger: 392.

Sundhedsministeren fortalte på pressemødet, at det er for tidligt at sige, om det lavere kontakttal betyder, at man igen har knækket kurven.

»Men det ser forsigtigt ud til, at tallene i hvert fald ikke er inde i en stigning.«

Både sundhedsministeren og Kåre Mølbak udtalte på pressemødet, at det endnu er for tidligt at konkludere endeligt på de nuværende tal før om nogle dage.

Magnus Heunicke understregede desuden, at det stadig kan blive aktuelt med strammere restriktioner, hvis der på ny sker en stigning.

»Forsamlingsforbuddet kan blive nødvendigt at skærpe yderligere, der kan være behov for større brug af mundbind. Det afhænger af situationen,« sagde ministeren.

Kåre Mølbak fortalte på pressemødet, at man observerer mange ens træk i pandemien i hele Europa. Konkret gælder det, at man både i Danmark og og andre europæiske lande ser en høj smitte blandt unge, at man ser smitte på sygehuse og blandt sundhedspersonale.

BRANCHENYT
Læs også