Politik

En hånd på låret førte til Morten Østergaards fald

Morten Østergaard trak sig onsdag som radikal leder og erkendte, at han var manden bag en meget omtalt krænkelse. MeToo-bevægelsen har dermed væltet et medlem af den øverste politiske elite. Sofie Carsten Nielsen er ny leder efter kampvalg.

Morten Østergaard trak sig onsdag som politisk leder for De Radikale efter et krisemøde i Den Sorte Diamant i København. Han bliver afløst af Sofie Carsten Nielsen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Morten Østergaard trak sig onsdag som politisk leder for De Radikale efter et krisemøde i Den Sorte Diamant i København. Han bliver afløst af Sofie Carsten Nielsen. Foto: Jens Dresling En tydeligt berørt Sofie Carsten Nielsen overtager efter Morten Østergaards fald og et kampvalg posten som leder af De Radikale. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Radikale Venstre holder i dag pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde, som finder sted tirsdag og onsdag. Her vil politisk leder Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen fortælle om partiets politiske pejlemærker. CPH Village Refshaleøen. Mandag 17. august 2020. Sofie    Radikale Venstre holder i dag pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde, som finder sted tirsdag og onsdag. Her vil politisk leder Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen fortælle om partiets politiske pejlemærker. CPH Village Refshaleøen. Mandag 17. august 2020. (ARKIV) Partilederne med bl.a. De Radikales Morten Østergaard mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) om yderligere genåbning i fase 2 på Christiansborg, onsdag den 20. maj 2020. Klima har stået i skyggen af corona, men nu kommer opgøret i rød blok. Som optakt til statsministerens åbningstale truer De Radikale med at udløse et klimavalg. Det skriver Ritzau, fredag den 2. oktober 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Onsdag aften sluttede flere dages tiltagende spekulation om identiteten på den ”den radikale krænker”, som havde taget på folketingsmedlem Lotte Rod.

Og det på mest dramatiske vis...

BRANCHENYT
Læs også