Politik

Prominente stiftere nedlægger partiet Fremad

Fremad kaster håndklædet i ringen, skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

For et år siden blev Fremad stiftet med et udgangspunkt i den borgerlige del af dansk politik. Arkivfoto: Jens Dresling

For under et år siden, 7. november 2019, blev partiet Fremad stiftet.

Torsdag blev det nedlagt igen af dets to prominente stiftere Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, der begge er tidligere medlemmer af Liberal Alliance.

»Fremad kaster håndklædet i ringen. Projektet krævede så meget, at jeg ikke kunne finde den rigtige balance mellem arbejde og familie. Foreløbig fortsætter jeg som en fri fugl. Men jeg er nok tættere på udgangen end på indgangen til Borgen,« Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

»Simon Emil og jeg har besluttet at skrinlægge partiet Fremad. Vi satte ambitionen om at bryde den nationalkonservative dominans i dansk politik, og fremme en mere progressiv borgerlighed. Uanset at jeg mener den mission stadig er vigtig, må vi også erkende, at det ikke er lykkedes at stable tilstrækkelig opbakning til at det giver mening at fortsætte. Ærgerligt, men sådan er livet,« skriver Christina Egelund.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille sidder i Folketinget, og der vil han foreløbigt blive siddende, skriver han. Han mere end antyder dog, at der kan blive tale om et snarligt exit.

»Hvad fremtiden bringer vil tiden vise. Foreløbig fortsætter jeg som en fri fugl på Christiansborg. Der er stadig et par sager, jeg gerne vil følge på vej. Men jeg er nok tættere på udgangen end på indgangen til Borgen,« skriver han.

Partiet Fremad har brugt det seneste år på at prøve at samle vælgererklæringer, så partiet kunne blive opstillingsberettiget.

Det har dog knebet gevaldigt med at nå op på de lidt over 20.000 vælgererklæringer, som er det krævede.

Ritzau skriver, at Fremad kun var nået op på 3.772 onsdag.

Læs også