Politik

Finanshuse: Overbevisende Biden-sejr er godt for finansmarkederne

En sejr til den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, vl være godt for finansmarkederne. Foto: Leah Millis/Reuters

Den amerikanske storbank Goldman Sachs ser det ikke længere som en dårlig ting for finansmarkederne, hvis Demokraterne løber med sejren i det amerikanske præsidentvalg.

Det skriver dagbladet Børsen.

Tanken om en valgsejr til Demokraterne i USA har før skabt bekymringer hos investorer og store finanshuse.

Nu er tonen skiftet hos Goldman Sachs, der i en ny analyse skriver, at banken sandsynligvis vil hæve sine estimater, hvis Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, vinder valget på overbevisende vis.

- Årsagen er, at det kraftigt ville øge sandsynligheden for en finanspolitisk stimuluspakke på mindst 2 billioner dollar efter præsidentens indsættelse, skriver Goldman Sachs i sin analyse ifølge Børsen.

Meningsmålingerne peger da også på en sejr til den tidligere vicepræsident, der ifølge Realclearpolitics i gennemsnit fører over præsident Donald Trump med 9,7 pct.

Dertil spås en kneben flertalssejr i det amerikanske senat - 47 til demokraterne mod 46 - samt et flertal i Repræsentanternes Hus.

Danske Bankinvest siger til Børsen, at man også har bemærket et temaskift, men advarer samtidig mod at "tillægge markedstendensen enkeltstående eller få hændelsesforløb."

Bankinvest mener ligesom Goldman Sachs, at demokraterne vil gennemføre en mere ekspansiv finanspolitik.

Også JPMorgan og Citigroup ser mere positivt på en sejr til Demokraterne. Håbet er, at en sikker sejr vil mindske usikkerheden, der ellers kan opstå ved et valg.

BRANCHENYT
Læs også