Politik

Det skete der bag dørene, da en stor sag blev slettet fra skitse til Arne-aftale

Det blev skrevet ind tidligt, det skrumpede undervejs, det blev fjernet helt til sidst. Nu strides partierne om, hvem der er skyld i, at pensionister stadig mister penge, hvis deres partner tjener for meget.

Kl. 4 om natten til lørdag kunne beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard åbne dørene og præsentere den længe ventede aftale om en ny ret til tidlig pension. Det var imidlertid langtfra det eneste, der blev drøftet under de lange forhandlinger. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Lone Böhlers er førtidspensionist og er blevet modregnet pga. sin kærestes indkomst, som har været for høj ift. gældende regler. Foto: Brian Karmark Pia Olsen Dyhr (SF) og Karsten Hønge (SF) samt Pernille Skipper (EL) og Victoria Velásquez (EL), da SF og Enhedslisten forlader forhandlingerne om en ret til tidlig pension, efter Dansk Folkeparti ikke møder op som aftalt, i Beskæftigelsesministeriet i København fredag den 9. oktober 2020. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Pernille Skipper (EL) og René Christensen (DF), da regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti præsenterer en aftale om en ret til tidlig pension på et doorstep i Beskæftigelsesministeriet i København natten til lørdag den 10. oktober 2020. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Karsten Hønge (SF), da regeringen, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti præsenterer en aftale om en ret til tidlig pension på et doorstep i Beskæftigelsesministeriet i København natten til lørdag den 10. oktober 2020. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) René Christensen (DF), da Dansk Folkeparti forlader dagens andet møde med beskæftigelsesministeren under forhandlingerne om en ret til tidlig pension, i Beskæftigelsesministeriet i København fredag den 9. oktober 2020. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Noget stort var på vej.

En kilde, som Jyllands-Posten talte med, var lige ved at sige, hvad det var, men vedkommende var nervøs for, at det ville falde til jorden, hvis det slap ud fra forhandlingslokalet, hvor regeringen på det tidspunkt sad og forhandlede med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten i et forsøg på at skaffe flertal for valgperiodens største prestigeprojekt, en ny ret til tidlig pension. ..

Læs også