Politik

Én ting er de enige om: Den anden lyver

Folketingsmedlem Ida Auken har med et angreb af en sjældent set karakter i Danmark kastet sig ud i en offentlig konflikt med Sofie Carsten Nielsen. De to beskylder blandt andet hinanden for at lyve.

Ida Auken (tv.) angriber Sofie Carsten Nielsen (th.) for at dække over en krænkelse begået af Morten Østergaard (midterst). Sofie Carsten Nielsen afviser totalt den påstand og beskylder Auken for forsøg på destabilisering. Arkivfoto: Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Ved morgengry så det ud til, at onsdag – måske – kunne gå hen at blive en acceptabel dag for de hårdt plagede radikale. Sådan en, hvor man lige kunne trække vejret.

På et hovedbestyrelsesmøde aftenen før havde der været »stor tillid« til den nyvalgte leder, Sofie Carsten Nielsen, som ellers har haft en elendig start som leder. I hendes første uge er det kommet frem, at forgængeren, Morten Østergaard, stod bag tre krænkelser ud over den hånd på Lotte Rods lår, som førte til hans fald. Og det har åbenbaret sig, at Sofie Carsten Nielsen selv fortiede en krænkelse mod folketingsmedlem Katrine Robsøe. ..

BRANCHENYT
Læs også