Politik

Frank Jensen: Jeg er forfærdelig ked af det

Københavns overborgmester reagerer på Facebook på Jyllands-Postens afsløringer.

Overborgmester Frank Jensen (S) undskylder på Facebook for sin grænseovereskridende adfærd over for to kvinder, som har fortalt om oplevelserne til Jyllands-Posten. Foto: Martin Sylvest

Københavns socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen, har i et opslag på Facebook reageret på Jyllands-Postens artikel, hvor to kvinder anklager ham for seksuelle krænkelser.

Kvinderne har fortalt om oplevelser, hvor Frank Jensen i det ene tilfælde har lagt en hånd på den ene kvindes lår, mens de som del af en større gruppe var på værtshus, og i det andet tilfælde under en julefrokost under bordet har taget kvindens ben op og begyndt at nusse det.

Det første tilfælde skete i 2012 efter et seminar den 25. august, hvor den degang 23-årige Maria Gudme deltog som organisationssekretær i Socialdemokratiet i København.

Det andet tilfælde var under en julefrokost i 2017, hvor kvinden, der ikke ønsker sit navn frem, deltog som folkevalgt politiker for et andet parti på Københavns Rådhus.

På Facebook skriver Frank Jensen, at han er forfærdelig ked af, at der har været episoder, hvor kvinder har følt sig krænket over hans opførsel, og det vil han sige undskyld for.

»Der har været en usund kultur, blandt andet i mange politiske miljøer. Den har jeg i høj grad selv været en del af. De sidste år har vi været igennem en vigtig og afgørende forandring, som også har gjort, at jeg har taget min egen opførsel op til overvejelse. Og jeg er helt klar over, at jeg åbenlyst har begået fejl,« skriver Frank Jensen.

Episoder og detaljer kan være oplevet forskelligt, men det der står tilbage er, at nogle kvinder oplever, at han har overskredet deres grænser.

»Og ansvaret hviler ene og alene hos mig,« skriver overborgmesteren.

Han undskylder i opslaget overfor Maria Gudme, som i 2012 deltog i seminaret og oplevede grænseoverskridende adfærd fra overborgmesteren.

»Det, vi går igennem lige nu, er voldsomt ubehageligt for alle implicerede, men jeg er også nået til den erkendelse, at hvis vi skal bære en forandring igennem i vores organisationer og partier, skal vi et sted hen, hvor vi helt åbent kan tale om sexisme, magt og uønsket adfærd. Det vil jeg gerne gøre mit til,« slutter Frank Jensen sit opslag.

Læs også
Top job