Politik

Kredsformand: Frank Jensen bør gå som næstformand

Formanden for kredsen på Vesterbro i København mener, at overborgmesteren bør gå som partiets næstformand.

Overborgmester Frank Jensen bør gå af som næstformand i partiet, mener formanden for Socialdemokratiet på Vesterbro, Rene Rud Mikkelsen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Der gik ikke mange minutter fra afsløringen af anklager om flere krænkelser fra overborgmester Frank Jensen, før presset på ham blev øget.

Formanden for socialdemokraterne i Vesterbro-kredsen i København, René Rud Mikkelsen, siger til TV 2, at Frank Jensen bør gå af som næstformand i partiet.

»Vi bliver nødt til at slå en streg i sandet, og derfor ser jeg frem til at høre, hvad det er, Frank mener, der gør, at han rent faktisk eventuelt kan fortsætte som overborgmester i København. Jeg har den klare holdning, at jeg synes, Frank Jensen skal træde tilbage som næstformand i vores parti. Jeg synes klart, han skal nedlægge sit næstformandshverv, siger han til TV 2.

Ifølge Ekstra Bladet skal René Rud Mikkelsen deltage i krisemødet i partiet kl. 18.30. Og han vil ikke forholde sig til, om Frank Jensen også skal trække sig som overborgmester, før han har hørt mere om sagerne.

Også fra Enhedslisten, der er det næststørste parti på Københavns Rådhus, lyder der kritiske toner. Partiets gruppeformand i Borgerrepræsentationen siger til Politiken, at tilliden er væk, men hun vil ikke forholde sig til, om Frank Jensen bør trække sig.

»Min tillid er lig nul, og jeg forventer, at Socialdemokratiet på deres møde 18.30 påtager sig deres ledelsesansvar«, siger gruppeformand Karina Vestergaard Madsen til avisen.

Fredag aften fortalte to kvinder i Jyllands-Posten om krænkelser, som Frank Jensen havde begået mod dem i henholdsvis 2012 og 2017. Det førte lørdag til heftig kritik af den københavnske overborgmester.

Bl.a. udtrykte formanden for DSU i København, Cecilie Sværke Priess, at hun hverken havde tillid til Frank Jensen som overborgmester eller næstformand i partiet.

 

Søndag fortalte Cecilie Sværke Priess til Jyllands-Posten, at hun det seneste døgn er blevet gjort bekendt med flere sager om krænkelser - den seneste begået i 2019.

»Jeg fortalte i går, at jeg ikke længere har tillid til Frank Jensen som hverken overborgmester eller næstformand på baggrund af de afsløringer, der kom frem i Jyllands-Posten. Siden da har jeg fået en række henvendelser fra kvinder, som har haft lignende oplevelser med Frank. De ønsker at kontakte den advokat, som skal undersøge sagerne for Socialdemokratiet,« siger Cecilie Sværke Priess til Jyllands-Posten.

Også De Radikale udtrykte lørdag dalende tillid til Frank Jensen.

Partiets gruppeformand i københavn Mette Annelie Rasmussen såede tvivl om partiets opbakning til Frank Jensen som overborgmester.

BRANCHENYT
Læs også