Politik

Berygtet komiker har givet Trumps personlige advokat et forklaringsproblem

Falsk journalist fra Kasakhstan har fanget Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, i en umiddelbart pinagtig situation. Det hele bliver en scene i ny satirisk film.

Filmplakat for "Borat Subsequent Moviefilm". Foto: Timothy A. Clary / AFP. Billede fra den scene i filmen, hvor Rudy Giuliani er fulgt med den falske journalist op på hendes hotelværelse. Foto: PR/Amazon Prime.

Den amerikanske præsidents personlige advokat, Rudy Giuliani, er kommet for skade at lade sig filme med sin ene hånd nede i bukserne. I et hotelværelse. Med en ung kvinde, der - i rollen som falsk journalist - har inviteret Giuliani med op på sit hotelværelse til en drink, efter hun har gennemført et interview med ham.

Hotelværelset er imidlertid udstyret med skjulte kameraer, og billeder viser øjensynligt Giuliani, uvidende om kameralinserne, pille ved sig selv, mens han ligger på ryggen på en seng, og den kvindelige "journalist" står ved siden af ham.

Det skriver blandt andet The Guardian.

Hele scenen er en fælde iværksat af komiker Sacha Baron Cohen, som mange vil kende fra den satiriske og stærkt USA-kritiske film, Borat, fra 2006. Dengang hudflettede Cohen det amerikanske samfund i rollen som den kasahkstanske tv-journalist Borat Sagdiyev, og det er i forbindelse med en gentagelse af filmsuccesen, at Trumps personlige advokat er endt i kløerne på satirikeren.

Mens Giuliani ligger på ryggen med hånden i bukserne, efter den falske journalist har fjernet hans mikrofon, farer Sacha Baron Cohen i skikkelse af Borat ind i lokalet og siger ifølge The Guardian: »Hun er 15 år. Hun er for gammel for dig«.

Skuespilleren, Maria Bakalova, er i virkeligheden 24 år gammel.

Rudy Giuliani er de seneste dage blevet heftigt omtalt i forbindelse med den amerikanske valgkamp, der nærmer sig kulminationen med valgdagen den 3. november om få uger. Det er sket, fordi Giuliani eftersigende skulle være kommet i besiddelse af en harddisk, der angiveligt tilhører Hunter Biden, søn af Joe Biden, der er demokraternes præsidentkandidat.

Klippet fra den nye Borat-film med titlen "Borat Subsequent Moviefilm" bliver af iagttagere derfor aktuelt set som et element i en strid om Rudy Giulianis troværdighed.

Ifølge Giuliani selv er der på basis af filmklippet imidlertid ikke noget at komme efter. I et radiointerview har han forklaret, at hans hånd var nede i bukserne, fordi han ville stoppe sin skjorte tilbage på plads, efter den falske journalist havde fjernet hans mikrofon.

»Da det elektroniske udstyr var taget af, faldt min skjorte en lille smule ud, men alt mit tøj var stadig på. Jeg lænede mig tilbage og stoppede min skjorte tilbage på plads, og på det tidspunkt, på det tidspunkt har de det her billede, de har taget, som ser forfalsket ud, men under alle omstændigheder, så stopper jeg min skjorte tilbage på plads. Jeg forsikrer, at det var alt, jeg foretog mig,« har Rudy Giuliani sagt til radiostationen WABC.

På Twitter har Giuliani på et senere tidspunkt kaldt hele filmen for »fuldstændig fabrikeret«.

»På intet tidspunkt før, under eller efter interviewet opførte jeg mig upassende. Hvis Sacha Baron Cohen antyder andet, er han en koldblodig løgner,« skrev Rudy Giuliani i nat dansk tid på Twitter.

Allerede da episoden fandt sted i juli i år, indgav Rudy Giuliani en politianmeldelse til politiet i New York.

»Den her fyr kommer løbende ind iført et skørt kostume, som jeg vil betegne som et pink transkøns-kostume,« sagde Giuliani dengang til tabloidmediet New York Post.

»Personen kommer råbende og skrigende ind, og jeg tænkte, at dette må være et fupnummer, så jeg meldte det til politiet,« sagde Rudy Giuliani.

Politiet konkluderede dengang, at der ikke var foregået noget kriminelt.

»Først senere indså jeg, at det måtte have været Sacha Baron Cohen. Jeg tænkte på alle de andre mennesker, han tidligere har snøret, og jeg havde det godt med mig selv, fordi han ikke fik snøret mig,« sagde Trumps personlige advokat dengang til New York Post.

"Borat Subsequent Moviefilm" får efter planen premiere på streamingtjenesten Amazon Prime fredag den 23. oktober.

BRANCHENYT
Læs også