Serier

Støtteparti var ved at falde ned af stolen, da det hørte bemærkning fra Mølbak

Regeringen peger igen og igen på sundhedsmyndighederne, når den skal forklare sin håndtering af minksagen. Mandag kom Kåre Mølbak, statens øverste epidemiolog, med en forklaring, der ifølge EL sår tvivl om den forsvarstale.

Corona rammer verden
Kåre Mølbak, direktør i Statens Serum Institut, forklarede mandag, at et strategiskifte i håndteringen af minkproblemet kan føres tilbage til »en præmis« og et »politisk valg« om at ville bevare erhvervet. Fødevareminister Mogens Jensen udtaler, at han ikke har kendskab til det.  Fotos: Casper Dalhoff, Emil Helms, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen (S) under samråd i Miljø- og Fødevareudvalget om aflivning af alle mink i Danmark før lovhjemmel var sikret, i Landstingssalen på Christiansborg i København, tirsdag den 17. november 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Faglig direktør hos Statens Serum Institut, Kåre Mølbak forlader høringen om beslutningsgrundlaget for at slå alle minkbesætninger i Danmark ned. Formålet med høringen er at få afdækket det beslutningsgrundlag, som lå til grund for regeringens beslutning den 4. november 2020, om at alle mink i Danmark skal slås ned. Høringen finder sted i Landstingssalen på Christiansborg mandag den 16. november 2020.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Online pakken. 

Til den store minkhistorie der skal i Indblik søndag 15.11 2020.

På foto ses: Henrik Landbo Larsen, Hanstholm

De, der har prøvet at arbejde hjemme i disse coronatider, kender måske fornemmelsen. Man deltager i et virtuelt videomøde via Teams, Zoom, eller hvilken applikation man benytter, og langsomt begynder tankerne at vandre væk fra skærmen.

Da Enhedslisten mandag tændte for Folketingets eksperthøring om mink og corona, var forventningen, at medlemmerne skulle lytte til alt det, de havde hørt før. At regeringen beklager, at den ikke havde lovhjemmel til at beordre alle mink aflivet. At det under alle omstændigheder er en nødvendig beslutning for at undgå mutationer, der kan spolere en coronavaccine. At hver eneste skridt, som regeringen har taget i minkaffæren, baserer sig på myndighedernes anbefalinger...

BRANCHENYT
Læs også