Politik

Regeringen vil give fradrag for at gå på restaurant

Regeringen arbejder på at gøre det billigere for danskerne at gå ud og opleve noget, siger statsministeren på konference arrangeret af Horesta.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Det er tilsyneladende en del af de igangværende finanslovforhandlinger at finde en sundhedsforsvarlig måde at gøre det billigere for danskerne at gå på restaurant eller overnatte på hotel.

Det skriver Fagbladet 3F.

Statsminister Mette Frederiksen (S) formidlede i hvert fald budskabet torsdag til en konference arrangeret af brancheorganisationen for hoteller og restautanter, Horesta.

”Vi arbejder stadigvæk med, om vi kan få lavet noget fradrag eller på en eller anden måde få undersøgt, hvordan danskerne kan få mere for deres penge. Den idé har vi været igennem mange gange, og jeg synes, at den er god,” lyder meldingen fra Mette Frederiksen ifølge Fagbladet 3F.

Siden marts har regeringen “på kryds og på tværs” undersøgt måder, hvorpå borgerne kan bruge penge på oplevelser gennem en voucher eller et fradrag.

”Og det sidder vi og kigger på nu. Det kan godt være, at det kan være i sammenhæng med det fradrag, vi kender, hvor tanken er at hæve servicefradraget,” siger Mette Frederiksen.

Hotel- og restaurationsbranchen har været og er fortsat hårdt ramt af de restriktioner, der er meldt ud fra regeringen som følge af den smitsomme virus.

BRANCHENYT
Læs også