Serier

Britisk melding om nedlukning sender rejseaktier i dyk

Corona rammer verden
Boris Johnson ser ikke at den tredje nedlukning i Storbritannien, bliver ophævet foreløbigt. Foto: Paul Ellis / AFP

Den britiske premierminister Boris Johnsons kommentarer om, at den tredje nedlukning i Storbritannien ikke ser ud til at blive hævet foreløbig, rammer rejse- og fritidsaktierne.

Samlet set ligger rejse- og fritidsaktierne 2,5 pct. lavere og er dermed den mest faldende sektor fredag i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Tui-aktien dykker med 11,4 pct., mens Lufthansa-aktien ligger 2,9 pct. lavere, Ryanair falder 1,6 pct. og Carnival, der er verdens største krydstogtselskab, dykker med 1,7 pct.

Adspurgt om, hvorvidt nedlukningen kommer til at vare indtil sommer, er den britiske premierminister, Boris Johnson, ikke afvisende over for idéen og advarer om, at den nye coronamutation er "meget mere smitsom," og at Storbritannien "uden tvivl går nogle hårde uger i møde", skriver Bloomberg News.

Tidligere har den britiske premierminister forsikret om, at Storbritannien vil vende tilbage til et normalt samfund til april.

I stedet vil regeringen rette fokus mod at få befolkningen til at efterleve de allerede gældende restriktioner, da der er bekymring for, at reglerne bliver ignoreret.

Medlemmer af det britiske parlament har overvejet at indføre udbetalinger på 500 pund (svarende til omkring 4175 kr.) til alle, som tester positiv med coronavirusset i et forsøg på at få flere borgere til at blive testet for virusset.

Dertil vil man nu kunne blive idømt en bøde på 800 pund (omkring 6680 kr.), hvis man deltager i en privatfest.

BRANCHENYT
Læs også