Serier
BREAKING

WHO: Pfizers vaccine er sikker for ældre trods dødsfald i Norge

Corona rammer verden
I sidste uge fik de norske myndigheder henvendelser om 29 tilfælde af bivirkninger som følge af coronavaccinen, herunder 13 dødsfald, i den første rapport om bivirkninger fra den norske lægemiddelstyrelse, Legemiddelverket, skrev det norske medie NRK. Foto: Reuters

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, maner nu til ro og siger, at den ikke ser noget bevis for, at Pfizer og Biontechs covid-19-vaccine har været skyld i dødsfald blandt ældre og opfordrer til, at vaccinen stadig bliver brugt.

Det skriver Bloomberg.

- Rapporteringerne om dødsfald er i tråd med de forventede dødsfald grundet alle årsager og dødsårsager blandt populationen af skrøbelige og ældre personer, og de oplysninger, der er tilgængelige, bekræfter ikke, at vaccinen har en medvirkende rolle i de rapporterede dødsfald, udtaler WHO’s globale komité for vaccinesikkerhed, ifølge Bloomberg.

I sidste uge fik de norske myndigheder henvendelser om 29 tilfælde af bivirkninger som følge af coronavaccinen, herunder 13 dødsfald, i den første rapport om bivirkninger fra den norske lægemiddelstyrelse, Legemiddelverket, skrev det norske medie NRK.

Alle dødsfald var sket blandt skrøbelige og ældre patienter, der i forvejen var indlagt på sygehus. Blandt de patienter, som var afgået ved døden, på et tidspunkt efter at de havde fået coronavaccinen, var ingen under 80 år, og flere af dem var over 90 år, oplyste styrelsen.

Det fik Legemiddelverket til at beslutte at ændre sine anbefalinger om, hvem der skal vaccineres, så dem der meget skrøbelige og helt i slutningen af deres liv eventuelt kan undlade at blive vaccineret.

Ifølge WHO er risikovurderingen fortsat, at det er til de ældres fordel at blive vaccineret, skriver Bloomberg.

Mandag sagde de norske myndigheder, ifølge Bloomberg, at covid-19 er farligere for de fleste patienter end vaccination mod virusset.

Hos Lægemiddelstyrelsen i Danmark sagde Tanja Erichsen, der er konstitueret enhedschef for lægemiddelovervågning, at det er helt som forventet, at der vil være dødsfald, når vi vaccinerer de ældre og svageste først.

- Det betyder ikke nødvendigvis, at det skyldes vaccinerne, sagde hun til Ritzau i sidste uge.

BRANCHENYT
Læs også