Politik

Joe Biden efterser amerikansk våbensalg til Saudi-Arabien og UAE

Biden har i sin præsidentkampagne lovet at sikre, at amerikanske våben ikke bruges i den saudiske militærkampagne i Yemen, hvor konflikten med Houthierne har resulteret i tusindvis af døde og udbredt sult. Foto: Jim Bourg

Den nytiltrådte amerikanske præsident, Joe Biden, har midlertidigt frosset USA's våbensalg til Saudi-Arabien og er i gang med at granske salg til både Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater under Trumps ledelse.

Det skriver Wall Street Journal.

Regeringen gennemgår blandt andet salg af præcisionsstyret krigsmateriel til Riyadh og F-35-kampfly til Abu Dhabi.

Ifølge amerikanske embedsmænd, som Wall Street Journal har talt med, er det ikke unormalt at en ny regering efterser våbensalg godkendt af den tidligere administration.

Men Biden har i sin præsidentkampagne lovet at sikre, at amerikanske våben ikke bruges i den saudiske militærkampagne i Yemen, hvor konflikten med Houthierne har resulteret i tusindvis af døde og udbredt sult.

- (Joe Biden, red.) har gjort det klart, at vi trækker støtten til Saudi-Arabiens militærkampagne i Yemen, og jeg tror, at vi kommer til at arbejde hurtigt, sagde USA's nye udenrigsminister, Anthony Blinken, i sidste uge ifølge Wall Street Journal.

Præsidenten er også sat under pres af øvrige demokrater i Kongressen for at overholde hans valgløfter.

- Vi opfordrer regeringen til at handle hurtigt og trække USA's støtte til den saudisk førte krig i Yemen, lyder det ifølge Wall Street Journal i et brev til udenrigsministeren.

Læs også
Top job