Politik

Både Nye Borgerlige og Thulesen Dahl reagerer: Inger Støjberg er velkommen i Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti åbner døren for Inger Støjberg, efter hun har meldt sig ud af Venstre.

Inger Støjberg var selv i salen under hele debatten og afstemningen om rigsretssagen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg har torsdag meddelt, at hun melder sig ud af sit parti Venstre.

Det sker, efter at et flertal af såvel Folketinget såvel som hendes nu forhenværende parti stemte for at sende hende for en rigsretssag.

Dansk Folkeparti stemte omvendt imod rigsretssagen og har ikke lagt skjul på sin støtte til Støjberg i hele forløbet.

Efter Støjbergs udmeldelse, åbner DF’s formand Kristian Thulesen Dahl døren på vid gab for Støjberg.

»Inger melder sig ud af Venstre. Hun er velkommen i DF :)« lyder den ligefremme udmelding inklusive smiley fra partiformanden på Facebook.

»Inger Støjberg har nu meldt sig ud af Venstre. Partiet, hun ellers har været født ind i. Det har helt sikkert ikke været nogen nem beslutning. Men omvendt har partiets støtte til Rigsretssagen ikke givet hende noget reelt valg. Jeg kender Inger som en stærk politiker. Med hjertet det rette sted. Hun kæmper for Danmark og de danske værdier - og hun har aldrig ladet sig kue i den kamp. Vi har gennem årene haft et rigtigt godt samarbejde, og jeg ønsker Inger alt det bedste i fremtiden. Både med Rigsretssagen - men også med at finde stedet for at fortsætte det politiske arbejde. Det er heldigvis tydeligt, at Inger slet ikke er færdig med det endnu,« skriver Thulesen Dahl videre.

Sådan stemte de om rigsretssagen:

139 stemte for:

S, R, SF, EL, K, LA, Å samt 31 medlemmer af Venstre. Derudover løsgængerne Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Orla Østerby og Susanne Zimmer.

30 stemte imod:

Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, løsgængeren Lars Løkke Rasmussen samt de 9 Venstre-medlemmer Hans Christian Schmidt (V), Michael Aastrup Jensen, Kristian Pihl Lorentzen, Preben Bang Henriksen, Peter Juel-Jensen, Mads Fuglede, Britt Bager, Thomas Danielsen og Inger Støjberg selv.

10 var fraværende:

Nicolai Wammen (S), Simon Kollerup (S), Troels Lund Poulsen (V), de fire nordatlantiske medlemmer samt løsgængeren Jens Rohde.

Sikandar Siddique og Uffe Elbæk fra Frie Grønne fik ved en teknisk fejl ikke afgivet deres stemme, da de ikke blev kaldt ind i salen via sms. De ville have stemt for en rigsret.

Troels Lund Poulsen meddeler, at han var fraværende pga. corona-selvisolation med sin lille datter.

Ingen stemte blankt.

Kilde: Folketinget


Også DF’s Peter Skaarup har været hurtig på tasterne. Han kommenterer blandt andet, at »man ikke kan være et sted, hvor man bliver dolket i ryggen af stort set hele partiet.

Ligesom DF har også Nye Borgerlige været særdeles tydelige i opbakningen til Inger Støjberg under hele forløbet. Så også herfra lyder der støtte torsdag.

»Forståeligt. Det må være svært at acceptere at ens parti, som man har kæmpet for i årtier, som man har været en af de mest fremtrædende folketingsmedlemmer for, hælder en ned af brættet på baggrund af en uendelig tynd anklage, når man har udført den rigtige politik,« skriver partiets folketingsmedlem Peter Seier Christensen på Facebook.

Inger Støjberg selv har kommenteret på sin udmelding til Skive Folkeblad.

»Jeg må erkende, at jeg ikke har fået et ben til jorden i det Venstre, som Jakob Ellemann-Jensen og den nuværende Venstre-ledelse på Christiansborg står for. Jeg mener, at Venstres ledelse med Jakob Ellemann i spidsen i høj fart er på vej væk fra de værdier, som jeg altid har kæmpet for, og som jeg også mener, at Venstre indtil nu har stået for,« siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

BRANCHENYT
Læs også