Politik

Søren Pape Poulsen anklager Mette Frederiksen for at omgås sandheden og bliver selv angrebet

En snart et år gammel sætning er fortsat årsag til stor uenighed blandt politikerne.

De to partiledere for Socialdemokratiet og Konservative er ikke ligefrem enige. Natten til fredag tog en ordfører kampen for Frederiksen. Arkivfoto: Jens Dresling

»Derfor er myndighedernes anbefaling, at vi lukker ned for al unødvendig aktivitet på de områder i en periode,« det var blandt de mange ord, der faldt fra Mette Frederiksen, da hun på et pressemøde 11. marts lukkede Danmark ned for første gang.

Mens de fleste andre ytringer fra det omtalte pressemøde er gledet i baggrunden, er netop den sætning blevet husket.

Og natten til fredag fik den så endnu en tur i spotlyset, da den blev årsag til, at Socialdemokratiets finansordfører Christian Rabjerg Madsen kaldte Konservatives formand Søren Pape Poulsen både skinger og useriøs på Facebook.

Uenighederne begyndte nogle timer forinden på samme sociale medie, da Søren Pape Poulsen tog afsæt i sætningen fra 11. marts og konkluderede, at Mette Frederiksen ikke har sagt sandheden til befolkningen.

»Jeg er bekymret for, hvor vi er på vej hen. Det er som om, at nogle mener, at man kan sige noget, der ikke er sandt, hvis bare man har den rigtige politiske holdning. Men sådan fungerer tingene ikke i et demokrati,« lyder det blandt andet i Papes indlæg, som altså fik Rabjerg Madsen til tasterne.

»Jeg tror, historien vil være hård ved politikere, der som Søren Pape Poulsen her forsøger at udnytte corona til alt for skingre oppositionsangreb og useriøse anklager. Jeg er ret overbevist om, at befolkningen har højere forventninger til deres folkevalgte - særligt i en global krise der koster menneskeliv hver eneste dag. Også i Danmark,« lyder socialdemokratens udlægning af Papes kritik.

Pressemødet 11. marts blev igen gjort aktuelt i den forgangne uge, da den ekspertgruppe, som har gransket forårets nedlukning, udkom med en rapport.

Her blev blev det nemlig konkluderet, at »den redegørelse for forløbet op til nedlukningen, som er givet [...] i denne udredning, giver ikke støtte til den formulering, som statsministeren bruger på pressemødet den 11. marts 2020.«

Søren Pape Poulsen er ikke den første til at bruge konklusionen som afsæt til en kritik af Mette Frederiksen, men statsministeren selv mener ikke, at der er hold i anklagerne.

»Regeringen har på intet tidspunkt ønsket at skubbe myndighederne foran sig eller fralægge sig ansvaret for nedlukningen. Og jeg har meget svært ved at se, at man kan sidde tilbage med det indtryk, at regeringens beslutninger har baseret sig én til én på anbefalinger fra sundhedsmyndighederne – eller andre myndigheder for den sags skyld,« skrev hun 29. januar.

BRANCHENYT
Læs også