Politik

UK: Britisk centralbankchef fraråder at beholde EU-bankregler

Foto: Matt Dunham/AP

Det vil være både "urealistisk" og "farligt" at beholde EU's bankregler i Storbritannien, vurderer landets centralbankchef, Andrew Bailey.

Det skriver The Independent.

Chefen for Bank of England, Andrew Bailey, advarede ved sin årlige Mansion House-tale til den britiske finanssektor om, hvordan lav regulering fra lovgiverne ikke vil være en brugbar model for Storbritannien.

En aftale mellem EU og Storbritannien om regulering af banker, forsikringer, forvaltninger af aktiver og andre finansielle servicer ventes klargjort med udgangen af marts.

Milliardvis af pund har allerede forladt det britiske finanshovedsæde, City of London, til fordel for andre børser i EU.

- EU har argumenteret for, at den bedre forstår, hvordan Storbritannien vil forbedre eller ændre lovene i fremtiden, sagde Andrew Bailey i sin tale ifølge The Independent.

- Det er en standard, som EU ikke underlægger nogen andre lande og ville næppe, tror jeg, selv gå med til det. Det er svært at se forbi den af to måder at tolke budskabet, hvoraf ingen af dem næppe tåler granskning, fortsatte han.

Andrew Bailey spår midlertidig Storbritannien en lys fremtid inden for de globale finansmarkeder, men det sker ikke med et højrisiko marked med begrænset indblanding fra myndighederne, fastholder han.

EU har anbefalet Storbritannien at fastholde en række regler i nogle år uden afvigelse, mens den britiske centralbankchef vurderer, at det må være op til lovgiverne at bedømme, hvilke love der kan betragtes som tilsvarende frem for at følge reglerne blindt.

BRANCHENYT
Læs også