Politik

Lars Løkke har rundet 14.500 medlemmer: Søger sekretariatschef til politisk netværk

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har nu fået brug for en fuldtidsansat til sit politiske projekt.

Der er vokseværk i den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens politiske netværk. Foto: Stine Bidstrup.

Siden den 8. januar 2021 har 14.500 danskere meldt sig ind i den tidligere V-formand Lars Løkke Rasmussens politiske netværk.

Derfor tager Løkke nu næste skridt mod en mere professionel organisation og søger en sekretariatschef for Det Politiske Mødested, som han ønsker skal blive »en afgørende ”fornuftens stemme” i dansk politik«.

Som sekretariatschef kan man få »ansvaret for – i tæt dialog med Lars Løkke Rasmussen – at inddrage netværkets medlemmer i forpligtende dialog på alle væsentlige politikområder«, lyder det i jobopslag på Jobindex.

For at få fuldtidsstillingen, skal man bl.a. have stærke lederevner, kunne »holde mange bolde i luften« og have »politisk interesse og flair«.

Foruden jobbeskrivelsen og ønskerne til kvalifikationer, har man i opslaget installeret et forbehold forud for lønforhandlingerne:

»Det Politiske Netværk drives med støtte fra frivillige donationer til ”Foreningen af 8. januar 2021”, så vi er på ingen måder lønførende, men vi er indstillet på at give den rette ansøger en konkurrencedygtig lønpakke.«

Der blev - allerede før Lars Løkke Rasmussen forlod Venstre - spekuleret i, om han kunne have et nyt parti i ærmet.

Han har siden holdt sine kort tæt til kroppen, mens han har taget temperaturen på interessen for sit politiske projekt.

En anden tidligere Venstre-profil, Inger Støjberg, har også vakt opmærksomhed med sit seneste træk denne fredag.

Da partiets forhenværende næstformand er blevet løsgænger, skal hun flytte i nyt kontor på Christiansborg. Og her kommer hun til at sidde fysisk sammen med Dansk Folkeparti, mens hun vender skråen.

Hun har nemlig ikke meldt sig ind i partiet, men de to parter har aftalt at dele den sekretær, som tidligere udelukkende har betjent Dansk Folkeparti.

BRANCHENYT
Læs også