Serier

Medie: Tilskuere fra udlandet forbydes ved OL

Japans regering har ifølge Kyodo News besluttet, at sommer-OL i Tokyo bliver uden tilskuere fra udlandet.

Corona rammer verden
Foto: Greg Baker/AP

Der bliver ikke tilladt tilskuere fra udlandet ved sommer-OL i Tokyo, skriver Kyodo News tirsdag.

Ifølge det japanske nyhedsbureau, som har fået oplysningerne fra anonyme kilder, er beslutningen truffet af den japanske regering for at holde coronasmitten nede.

Beslutningen gælder både de olympiske lege, som afvikles fra 23. juli til 8. august, samt de efterfølgende paralympiske lege, der løber af stablen fra 24. august til 5. september.

Kyodo News skriver, at der senere i marts skal holdes møder om sagen med blandt andet Den Internationale Olympiske Komité (IOC), hvorefter en officiel beslutning kan meldes ud.

Den japanske regering mener ikke, det er muligt at tillade tilskuere fra andre lande grundet befolkningens bekymring for coronavirus og ikke mindst forskellige mere smitsomme varianter af virusset.

Det oplyser kilderne, som betegnes som "officials med viden om sagen", til Kyodo News, som også skriver, at ceremonien, der markerer starten på transporten af den olympiske flamme i Japan, bliver uden tilskuere.

Transporten af den olympiske flamme på japansk jord begynder 25. marts i det nordøstlige Fukushima, og det markeres med et arrangement bag lukkede døre. Kun deltagere og inviterede er med ved begivenheden.

Derved vil man undgå store forsamlinger midt i coronapandemien.

Det er planen, at 10.000 løbere skal bære flammen rundt i Japan, inden OL begynder 23. juli.

Tirsdagens meldinger kommer, efter at en afstemning foretaget af det japanske medie Yomiuri mandag viste, at befolkningen ikke ønsker gæster udefra til OL.

77 procent af japanerne mener ikke, der bør lukkes udenlandske fans ind for at overvære OL, mens kun 18 procent synes, det er godt med fans fra andre lande.

BRANCHENYT
Læs også