Politik

Kinas dominans i verden er langtfra givet. Ny bog beskriver, hvordan Kina taber

Kina kan synes på evig fremmarch mod dominans i verden, men vi overvurderer, hvor vigtig Kina er for vores økonomi, siger seniorforsker Luke Patey. Det er muligt at stå vagt om sine demokratiske værdier uden at risikere hele statsbudgettet, konkluderer han efter at have undersøgt Kinas metoder og strategier i en stribe af sager, situationer og stater.

Luke Patey, Kina-ekspert, arbejder på Dansk Institut for Internationale Studier og har skrevet en ny bog "How China Loses", der sætter spørgsmål tegn ved Vestens frygt for Kina. Foto: Brian Karmark Luke Patey, Kina-ekspert, arbejder på Dansk Institut for Internationale Studier og har skrevet en ny bog, "How China Loses". Vi er ikke så afhængige af Kina, som vi tror, siger seniorforsker Luke Patey. Og derfor er der muligheder for at gå imod Kinas ledelse, herunder præsident Xi Jinping, som her ses ved en tidligere lejlighed med daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto: Cicilie S. Andersen/Polfoto Chinese leaders including President Xi Jinping (C) and delegates attend the second plenary session of the National People's Congress (NPC) at the Great Hall of the People in Beijing on March 8, 2021. (Photo by Noel CELIS / AFP)

Nok er den kinesiske drage både skræmmende og voksende, og nok kan den spy ild.

Men i realiteternes verden er den ikke så dominerende eller økonomisk betydningsfuld, som mange i Danmark går og tror...

Læs også
Top job