Serier

De skotske fiskere er trætte af brexit, men vil ikke tilbage til EU

Skotternes valg: Peter Bruce har fisket i 44 år. Han gik stærkt ind for brexit, så skotske fiskere kunne fiske frit i britisk farvand. Nu spekulerer han på, om det var en god idé – og om skotterne skal være selvstændige.

Brexit - britisk farvel til EU
Peter Bruce har været fisker siden 1977. Han argumenterede i årevis for, at briterne skulle ud af EU - eller i hvert fald løsrives fra EU's fiskeripolitik. Han siger, at han nu hver eneste dag tænker over, om han gjorde ret i at støtte brexit. Foto: Carsten Ellegaard Antallet af mellemstore trawlere er faldet i Peterhead de seneste år. Og der er bekymring for, at udviklingen fortsætter. Foto: Carsten Ellegaard Peterhead er en af de fattigste byer i Aberdeenshire i det nordøstlige Skotland. På en hverdagseftermiddag er der ikke meget liv i gaderne. Livet foregår på havnen. Foto: Carsten Ellegaard Der har været fiskerihavn i Peterhead i over 400 år. Den  er i dag den største fiskerihavn i Storbritannien, og fiskerimarkedet blandt de største i Europa. Foto: Carsten Ellegaard Fiskeribyen Peterhead, Skotland.Foto: Carsten Ellegaard Britain's Prime Minister Boris Johnson is seen aboard the Opportunus IV fishing trawler in Peterhead, Scotland, Britain September 6, 2019. Duncan McGlynn/Pool via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY REFILE - CORRECTING LOCATION. (Foto: POOL New/Ritzau Scanpix) Premierminister Boris Johnson besøgte i efteråret 2019 Peterhead, hvor han bl.a. købte en kasse torsk på det lokale fiskemarked. Han lovede, at alt ville blive godt for fiskerne, men de føler sig i dag svigtet af regeringslederen. Foto: 
Duncan McGlynn/REUTERS

PETERHEAD

”Budding Rose” har kun været i havn i et par timer, da Jyllands-Posten møder skipper Peter Bruce ombord. Ugen på Nordsøen har været »o.k.«, men så heller ikke mere, siger han med et underspillet smil. ..

Læs også
Top job