Politik

Danmark kaldt klodens grønne duks – men får kritik herhjemme

Danmark blev på Joe Bidens virtuelle klimatopmøde kaldt et »globalt foregangsland i ren teknologi«, mens kritikere i Danmark bl.a. peger på, at et meget stort forbrug af biomasse fejlagtigt får Danmark til at fremstå mere grønt, end landet i virkeligheden er.

Danmark blev på klimatopmødet berømmet for sin indsats for vindenergi, og under mødet er der forhandlet en aftale på plads om et forksningssamarbejde mellem Danmark og USA. Arkivfoto: Jens Hartmann Schmidt Strand vindmølle ved Hvide Sande. Søndervig 17 August 2018. Lukningen af det A.P. Møller-ejede skibsværft Lindøværft i 2012 udløste en regulær krise på Nordøstfyn. I dag har virksomheden MHI Vestas overtaget de gamle haller, og nu produceres der vindmøller på Lindø. På den gamle skibsværftsgrund i baggrunden bygges og testes verdens største vindmølle. I forgrunden er havnen udvidet for at gøre plads til endnu mere vedvarende energiproduktion. Vindmølle ved Randers. Tirsdag 28. april 2020.

Selv om Danmark på det virtuelle klimatopmøde fredag blev rost til skyerne for vindmøller, grøn teknologi og kommende energiøer, var der bagefter også kritiske toner.

Da USA’s energiminister Jennifer Granholm på klimatopmødet, som præsident Joe Biden har været vært for, præsenterede statsminister Mette Frederiksen, kaldte hun Danmark »én af pionererne indenfor vindenergi« og betegnede Danmark som »et mangeårigt globalt foregangsland i ren teknologi«...

Læs også
Top job