Politik

Boris Johnson i panikudspil før skotsk valg

Få dage før valget i Skotland lover Boris Johnson at investere milliarder nordpå.

Union Jack og det skotske flag blæser stadig side om side foran parlamentet i Edinburgh. Spørgsmålet er, om Union Jack skal pilles ned i de kommende år? Foto: Russell Cheyne/Reuters Få dage før valget bebuder premierminister Boris Johnson milliardinvesteringer i Skotland. Hans regering er stærkt bekymret over, at de skotske nationalister fra SNP muligvis får flertal alene i det skotske parlament. Det kan føre til en uafhængighedsafstemning på et tidspunkt, hvor også bl.a. Nordirlands unge flytter sig mere og mere fra en London-styret regering. 
Foto: Lindsey Parnaby / AFP Skotlands førsteminister Nicola Sturgeon står til en solid valgsejr torsdag. Hun siger, at først skal der styr på pandemien, så skal der være en folkeafstemning om skotsk selvstændighed – siden vil man søge om optagelse i EU. Foto: Jeff J Mitchell / AFP

GLASGOW

I et – måske desperat – forsøg på at påvirke valget i Skotland lover premierminister Boris Johnson milliardinvesteringer i nye veje, bedre togforbindelser og bedre forhold for sygehuspatienter, der fremover kan blive behandlet på topsygehuse i England. ..

Læs også
Top job