Serier

Flere partier ønsker børnene tilbage på fuld tid

SF, Dansk Folkeparti og Venstre nævner alle børnene som det vigtigste forud for genåbningsforhandlingerne mandag aften.

Corona rammer verden
Venstre ønsker børnene tilbage i skolen på fuld tid, men vil også have afskaffet 30-minutters reglen for restauranter, siger Jakob Ellemann-Jensen forud for genåbningsforhandlingerne. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Børnene skal tilbage i skole på fuld tid. Sådan lyder det fra flere partiledere forud for forhandlingerne om genåbning mandag aften.

Til Ritzau siger SF’s formand Pia Olsen Dyhr, at hun ønsker de resterende børn i 5. til 8. klasse tilbage i skole:

»Det skal ikke være som i dag, hvor hver anden uge er udenfor, så børnene reelt ikke kommer tilbage,« siger hun til nyhedsbureauet og tilføjer:

»Og så skal vi også sørge for, at børnene kan få en spændende sommer med sommerlejre og kolonier.«

Ifølge partilederen er der på baggrund af de lave smitte- og indlæggelsestal rum til yderligere genåbning. Men beslutningen om at tage Johnson & Johnson-vaccinen ud af det danske vaccinationsprogram betyder ifølge Pia Olsen Dyhr, at man ikke kan åbne helt op.

Vil af med 30-minutter regel

Også for Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er børnene vigtigst:

»Det vigtigste for os er fortsat at få børnene tilbage i skole fuldt og helt. De skal have deres liv tilbage,« siger han til Ritzau på vej ind til forhandlingerne:

»Det vil ikke kræve, at andre ting ikke åbner,« siger Jakob Ellemann-Jensen, der også vil have 30-minutter reglen for restauranter og caféer bortskaffet.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl siger til Ritzau, at også han ønsker børnene tilbage i skole »i den korte periode indtil sommerferien«:

»Og så skal vi også have lagt en plan for festivaller og spejderlejre. Vi har lavet en plan for forsamlingsforbuddet, men vi skal også have lagt en plan for, hvornår de her større arrangementer kan finde sted,« siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden mener ikke, at der er behov for at tage ting ud af genåbningsplanen for at give plads til, at skolebørnene kan komme tilbage. Heller ikke beslutningen om Johnson & Johnson bør ifølge Thulesen Dahl få betydning, da der er kontrol med epidemien i Danmark.

Partileder for De Konservative Søren Pape skriver på Facebook, at partiet har skolebørn, 30-timers reglen og fitnesscentre højt på deres dagsorden.

»De voksne må gerne drikke sig fulde på en bar, men børnene er ikke fuldt tilbage i skole,« skriver han bl.a. og tilføjer:

»Der er fortsat under 200 indlagte, og mere end 1,4 millioner danskere har fået det første stik. Lad os nu få noget mere fornuft ind i den genåbning.«

Læs også
Top job