Politik

Storbritannien er på vej ind i stor frihandelsaftale

Storbritannien vil forsøge at blive del af en handelsaftale for 11 lande i Asien og stillehavsregionen.

Den britiske regering forventer, at blandt andet eksporten af biler og whisky vil få gavn af et medlemskab af handelsaftalen CPTPP, der omfatter 11 lande i Asien og stillehavsområdet. Arkivfoto: David Moir/Reuters

Storbritannien indleder tirsdag forhandlinger om at blive optaget i den multinationale frihandelsaftale CPTPP, der omfatter 11 lande i Asien og stillehavsregionen.

- Denne del af verden er, hvor Storbritanniens største muligheder ligger. Vi forlod EU med løftet om at uddybe forbindelserne med gamle allierede og hurtigt voksende forbrugermarkeder uden for Europa, siger handelsminister Liz Truss.

CPTPP (Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership) fjerner 95 procent af alle toldsatser mellem dets medlemmer: Japan, Canada, Australien, Vietnam, New Zealand, Singapore, Mexico, Peru, Chile, Brunei og Malaysia.

Storbritannien ventes ikke at opleve en stigning i eksporten som følge af et eventuelt medlemskab af CPTPP. Men det sikrer adgang til markederne i de øvrige lande for blandt andet finanssektoren.

Samtidig anser den britiske regering det som en måde at opnå indflydelse i en del af verden, hvor Kina i tiltagende grad er den dominerende økonomiske aktør.

Få mere udlandsnyt i ørerne med ”Verdenshjørner”. Lyt til de seneste episoder herunder.

BRANCHENYT
Læs også