Politik

Biden når ikke sit vaccinemål inden USA's nationaldag

Under hver tredje af USA's delstater har nået mål om at vaccinere syv ud af ti voksne inden 4. juli.

USA kommer ikke til at nå præsident Joe Bidens mål om at have givet syv ud af ti voksne amerikanere den første coronavaccination inden landets nationaldag den 4. juli.

- Vi tror, at det vil tage et par uger mere, inden 70 procent af alle voksne har fået mindst ét stik, siger Jeffrey Zients, der leder Det Hvide Hus’ coronaindsats.

Målet omfattede amerikanere på 18 år og derover.

Tirsdag lyder status, at 70 procent af alle amerikanere på 30 år eller ældre har fået mindst ét vaccinestik.

Myndighederne satser på at få vaccineret flere inden for de næste 12 dage, så det når op på syv ud af ti indbyggere på 27 år og over. Det skriver Det Hvide Hus på Twitter.

Det er foreløbig kun 15 af USA’s 50 delstater, der har nået Bidens oprindelige mål om, at syv ud af ti amerikanere fra 18 år og opefter skal være vaccineret inden 4. juli. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Både præsident Biden, hans vicepræsident Kamala Harris og en lang række topembedsmænd har på det seneste ført kampagne for at få flest muligt voksne amerikanere til at lade sig vaccinere.

Deres argumenter er, at det dels vil være godt for folkesundheden, dels at det vil kunne tillade USA at åbne mere op, få økonomien i gang og vende tilbage til et normalt liv.

Men det kniber især med at få de unge til at lade sig vaccinere, har Zients tidligere sagt.

BRANCHENYT
Læs også