Politik

Er forbrydere gået fri? Anklagemyndighedens succestal vækker politisk bekymring

Statsadvokat kalder det helt naturligt, at anklagemyndigheden har lukket flere sager med påtaleopgivelser for at leve op til et målkrav. Men både Venstre, SF og Dansk Folkeparti vil nu have justitsministeren til at svare på, om der er blevet opgivet sager, som reelt kunne have ført til en straf.

I december 2019 afspærrede politiet Langebro og Knippelsbro i København i forbindelse med en eftersøgning af en mand, der havde forsøgt at påkøre politiet under en anholdelse. Han blev senere anholdt. Netop sager med personfarlig kriminalitet er et område, hvor politiet og anklagemyndigheden er lykkedes med at reducere sagsbunken. Men flere politikere frygter, at det er sket på bekostning af, at forbrydere er gået fri. Arkivfoto: Thomas Borberg I december 2019 afspærrede politiet Langebro og Knippelsbro i København i forbindelse med en eftersøgning af en mand, der havde forsøgt at påkøre politiet under en anholdelse. Han blev senere anholdt. Netop sager med personfarlig kriminalitet er et område, hvor politiet og anklagemyndigheden er lykkedes med at reducere sagsbunken. Men flere politikere frygter, at det er sket på bekostning af at forbrydere er gået fri. Foto: Thomas Borberg.

Sager, der samlede støv, og ofre for personfarlig kriminalitet, som måtte vente år på, at gerningsmanden blev dømt.

Konsekvenserne af et hårdt presset politi og anklagemyndighed var blevet udstillet i medierne, da justitsminister Nick Hækkerup under et samråd den 27. august 2019 erkendte, at situationen var uholdbar for såvel ofre, pårørende som retssamfundet...

Læs også