Politik

EU's vaccinetilsyn tager ny coronavaccine fra Sanofi under luppen

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har iværksat en løbende vurdering af coronavaccine fra Sanofi. Danmark har forudbestilt næsten 4 mio. doser.

En ny coronavaccine skal i den kommende tid vurderes af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), der står for at anbefale vacciner til EU.

Det oplyser EMA tirsdag i en pressemeddelelse.

Det er en vaccine fra medicinalselskabet Sanofi, som agenturet har iværksat en løbende vurdering af.

En løbende vurdering betyder ifølge Lægemiddelstyrelsen, at data fra de forskellige faser i udviklingen af vaccinen vurderes, i takt med at de bliver genereret. Normalt begynder vurderingen først, når al data er tilgængeligt.

EMA kan dog først komme med sin endelige konklusion, når de sidste faser af vaccinens udvikling er færdiggjort.

Her skal agenturet tage stilling til, om vaccinens fordele opvejer dens risici.

EMA har i øjeblikket også gang i en løbende vurdering af en række andre coronavacciner. Det drejer sig om vaccinerne fra CureVac, Novavac, Sinovac og den russiske Sputnik V-vaccine.

EMA kan ikke godkende vacciner til brug i EU. Agenturet kommer med en anbefaling, hvorefter EU-Kommissionen står for en eventuel godkendelse.

Indtil videre har EMA anbefalet fire coronavacciner til brug i EU. De er også alle blevet godkendt af EU-Kommissionen. De fire vacciner er fra Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson og AstraZeneca.

I Danmark har 3.955.448 personer påbegyndt deres vaccination mod coronavirus. Det svarer til over to tredjedele af befolkningen.

Knap halvdelen af den danske befolkning er færdigvaccineret.

BRANCHENYT
Læs også