Politik

Kirkefolk og eksperter kommer nu med hård kritik af Joy Mogensen: Hun er usynlig, visionsløs og mangler indsigt

Trods to år i jobbet kan en række teologer og topfolk i kirken stadig ikke pege på, hvad Joy Mogensen vil med sin post som kirkeminister. Nu gør de boet op og tegner et billede af en politiker, der hverken forsvarer folkekirken eller har ambitioner på dens vegne. Hovedpersonen er uenig.

Joy Mogensen afviser, at hun ikke har forsvaret restriktionerne i folkekirken under coronakrisen. »De spørgsmål, jeg under coronakrisen har oplevet på især kirkens område, har været utrolig sundhedstekniske,« siger kirkeministeren. Foto: Anthon Unger Biskop i Ribe Stift Elof Westergaard er en af flere kirkefolk og eksperter, der nu kritiserer Joy Mogensen. »En større åbenhed og en lidt større grad af synlighed og møder med folkekirkens medlemmer ville ikke være af vejen,« siger han. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance . Medlemmer af Folketinget på vej til gudstjeneste i Holmens Kirke før Folketingets åbning. Kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen. Kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen.
Foto: Stine Bidstrup Debat om de næste fire års kulturpolitik med bl.a. kulturminister Joy Mogensen på Kulturmødet Mors.

Fotobyline: Mads Frost Marianne Gaarden er ny biskop på Lolland-Falster. 

Hun var med til at aflyse julen i kirkerne, mangler visioner og forståelse for sit ressortområde, giver for sjældent interviews og lytter ikke til input.

Og så har hun i dén grad negligeret kirken under coronakrisen...

Læs også
Top job