Politik

Sådan går det med at vaccinere folk i verden

Her kan du se, hvor mange der har fået en coronavaccine på verdensplan.

Det er særligt i Afrika, at der er få vaccinerede personer. 1,85 pct. af befolkningen i denne verdensdel er fuldt vaccineret, men 1,88 pct. har modtaget første stik. Arkivfoto: Jens Dresling

Onsdag opfordrede Verdenssundhedsorganisationen (WHO) alle verdens lande til at vente med et tredje vaccinestik mod covid-19. Det skyldes, at organisationen vil fokusere på at øge antallet af vaccinationer i fattige lande.

Derfor bør landene vente med at give det tredje skud, til mindst ti pct. af befolkningen i alle lande er færdigvaccineret, mener WHO.

Men en række lande har langtfra vaccineret så mange. F.eks. er kun 0,09 pct. af befolkningen i Den Demokratiske Republik Congo delvist vaccineret. Det fremgår hos statistiktjenesten Our World In Data, som overvåger coronapandemiens udvikling gennem data fra landenes sundhedsmyndigheder.

Det er særligt i Afrika, at der er få vaccinerede personer. 1,85 pct. af befolkningen i denne verdensdel er fuldt vaccineret, mens 1,88 pct. har modtaget første stik. Sammenlagt er det knap 4 pct.

Europa er længst fremme i vaccinationsprocessen med 40 pct. fuldt vaccinerede personer og 9,1 pct. delvist vaccinerede. Til sammenligning hedder tallene i Nordamerika 38 og 11 pct. I Sydamerika er det 20 og 24 pct, og i Asien er det 11 og 18 pct.

Danmark har fuldt vaccineret 57 pct. og givet første stik til yderligere 16 pct. - sammenlagt 73 pct. I Norge er 67 pct. fuldt eller delvist vaccineret, og i Sverige er det 64 pct.

Læs også