Politik

Når borgmesteren i Rødenæs ser mod Danmark, får han øje på hegn og overvågningskameraer

Tyskland har ni nabonationer at forholde sig til. I Tyskland er den danske grænse blandt de mindste. I Danmark er det den eneste. Efter tysk smag lukker danskerne for meget af.

Jörg Nissen er borgmester i den lille tyske kommune Rødenæs, der ligger klos op af den danske grænse. Her står han ved den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. Grænsebommen ved den ved den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. Grænsebommen ved den ved den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. Portræt af Jörg Nissen, borgmester i Rødenæst, Tyskland. Ved den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland.

Kig ud mod Vesterhavet fra grænseovergangen, på venstre side Tyskland og højre Danmark. Vejen er grænsen. Kig fra grænsen og mod danmark hvor man kan se overvågningskameraer, ved den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. Portræt af Jörg Nissen, borgmester i Rødenæst, Tyskland. Ved den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. Tyskland set fra ed den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. Den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland, set mod Tyskland. Vejene er grænsen den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. DK til højre. Vejene er grænsen den vestligste grænseovergang Siltoft i Sønderjylland. DK til højre.

Kameraerne ved grænseovergangen er sat op for nylig, men egentlig overrasker de ikke Jörg Nissen. I de ni år, som den 62-årige specialskolelærer og landmand har været borgmester i Rødenæs, den nordligste kommune på det tyske fastland, har han oplevet lidt af hvert fra nabolandet Danmark.

»Efter hvad jeg ved, så findes der ikke en eneste mellem her og Flensborg, som kan forstå, hvad danskerne vil med det hegn og den grænsebevogtning.« ..

Læs også
Top job