Politik

Jyder kan ikke reservere plads i Rigsretten: »Det er ikke at respektere os som mennesker at gøre det sådan her«

Torsdag begynder den historiske rigsretssag med Inger Støjberg i en ny retssal. Det er ikke en gentagelse af Instrukskommissionen, men en helt ny sag med nye vidner og metoder. Men det er for svært at blive tilhører, hvis man ikke er fra København, lyder en klage fra Støjbergs jyske kerneland.

Else Marie Larsen har klaget til Ligebehandlingsnævnet over, at det i praksis er svært for folk fra Jylland at komme i Rigsretten. Her ses hun ved Toustrup Vestergård, som hun driver med sin mand. Foto: Joachim Ladefoged. Else Marie Larsen har klaget til Ligebehandlingsnævnet over, at det i praksis er svært for folk fra Jylland at komme i Rigsretten. Her ses hun ved Toustrup Vestergård, som hun driver med sin mand. Foto: Joachim Ladefoged.

Håndværkerne har været i gang helt indtil sidste øjeblik for at blive færdige med at indrette Rigsrettens nye lokaler på Christianshavn.

Fra torsdag og tre måneder frem vil retssalen i Eigtveds Pakhus i København danne ramme om dramatiske juridiske sværdslag, afhøringer og fremlæggelse af beviser i århundredets første rigsretssag. ..

Læs også
Top job