16.000 danskere har søgt om Arne-pension
Tre ud af fire behandlede ansøgninger er indtil videre endt med, at ansøgerne har fået godkendt ret til at gå på tidlig pension.
Efter godt en måned har 16.000 danskere søgt om lov til at gå på tidlig pension. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.
1. august åbnede Udbetaling Danmark for ansøgning om tidlig pension for danskere, der er født i 2. halvår 1955 frem til og med 1960. Tilhører man en af de årgange, og har man haft mindst 42 år på arbejdsmarkedet som 61 årig, har man ret til at gå på pension et, to eller tre år før den officielle folkepensionsalder.
Regeringen forventede ved vedtagelsen af den såkaldte Arne-pension, at i alt 21.000 danskere vil være på tidlig pension næste år, når der bliver åbnet for udbetaling.
Ikke alle 16.000 ansøgninger er færdigbehandlede, og det er også stadig muligt at søge om godkendelse. Men af de færdigbehandlede ansøgninger har 31 pct. indtil videre fået godkendt ret til pension tre år før folkepensionsalderen, men 43 pct. har fået godkendt ret til pension et eller to år før tid.
I alt 26 pct. af de behandlede ansøgninger er indtil videre endt med, at ansøgeren ikke har fået godkendt tilstrækkelig mange års anciennitet til at kunne komme på tidlig pension.
Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard glæder sig over, at de første nu har fået godkendt, at de kan komme på tidlig pension.
»Antallet af ansøgninger fra ordningens opstart pr. 1. august bekræfter mig i, at der har været behov for vores aftale om tidlig pension. Jeg er stolt af, at vi fandt en løsning for dem, der har haft meget lange arbejdsliv, så de kan gå fra, før de er slidt helt ned og fortsat har livskvalitet i pensionsalderen,« siger han i en pressemeddelelse.
Interessen for at søge om at komme i betragtning til tidlig pension er ikke lige stor i alle egne af landet. Mens 7 pct. af de borgere i Morsø kommune, som har alderen til at søge, har søgt om Arne-pension, gælder det kun 1,2 pct. af de borgere i Gentofte kommune, som har alderen til det.