Politik

Søren Pape tager et selvopgør: De borgerlige partier har tabt kampen om velfærden

Op til partiets landsråd går De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til bekendelse. De borgerlige partier har købt ind på en falsk »socialdemokratisk« præmis om, at bedre velfærd altid er lig flere penge pøset ned i en offentlige sektor, siger han og fremlægger sin modfortælling. Men tror han selv så meget på den, at han tør tage et væddemål?

Søren Pape Poulsen mener, at det vil være »velfærdssamfundets fallit«, hvis ikke de borgerlige tager et opgør med tanken om, at den offentlige sektor altid skal vokse i samme takt, som antallet af ældre og børn stiger. Foto: Lars Krabbe Søren Pape Poulsen efterlyser fokus på værdighed og nærvær frem for milliarder i diskussionen om den offentlige sektor. Hunden Maggie er med på job.
Foto: Lars Krabbe. Søren Pape Poulsen vil give vælgerne et nyt velfærdsløfte, men tør han vædde på, at han kan overholde det?
Foto: Lars Krabbe. Interview med Søren Pape op til De Konservatives landsmøde. Han mener, at det borgerlige Danmark har tabt kampen om velfærden, når alle vælgere har købt logikken om, at det er enten velfærd eller skattelettelser - og vil komme med sin egen borgerlige velfærdsfortælling.
Foto: Lars Krabbe.

Søren Pape Poulsen erkender, at han selv er skyldig.

»Vi har i mange år begået den fejl, at vi står og praler med, hvor mange penge vi har brugt på noget: ”Vi har brugt så mange penge på sundhed, så mange penge på det ene, så mange penge på det andet”. Som om det nogensinde har været en parameter på kvalitet,« siger den konservative formand...

Læs også