Politik

Efter historisk valgnederlag er storvasken i gang hos CDU

De borgerlige unionspartier CDU/CSU har præget tysk og europæisk politik siden Anden Verdenskrig, men efter valgnederlaget står de over for hidtil usete udfordringer.

Efter en historisk vælgerlussing ved forbundsdagsvalget er selvransagelsen for alvor sat ind hos CDU/CSU. Her ses en tilhænger af unionspartierne i Berlin, da de første prognoser for valgets udfald blev offentliggjort. Foto: Michael Kappeler/Ap

Det ligner et politisk håndværkertilbud med punkterede ruder og løse tagsten, og spørgsmålet er, om Tysklands store borgerlige partier CDU/CSU kan nøjes med en facaderenovering, eller om man skal helt ned og kigge på fundamentet for igen at bygge nyt.

Forbundsdagsvalget i slutningen af sidste måned gav de borgerlige unionspartier det værste landspolitiske resultat siden stiftelsen i 1940’erne, og situationen er ikke blevet bedre siden: I en meningsmåling fra analyseinstituttet Forsa denne uge var CDU/CSU nede på bare 20 pct. – tæt på en halvering i forholdet til niveauet i tilsvarende målinger i begyndelsen af året. ..

Læs også
Top job