Politik
BREAKING

Jobaftale får kritik for slet ikke at løse manglen på arbejdskraft

En ny trepartsaftale skulle hjælpe virksomhederne med at skaffe arbejdskraft her og nu, men effekten på udbuddet af arbejdskraft er meget begrænset, konstaterer tidligere overvismand.

Jobcenterene skal sætte tommelskruerne på ledige noget tidligere, hvis de ikke søger job. Det er blandt elementerne i en ny trepartsaftale om mere arbejdskraft, men aftalen er slet ikke nok til at løse udfordringerne med mangel på arbejdskraft, lyder det fra arbejdsgiverne. De får ret af tidligere overvismand Michael Svarer. Foto: Mathias Svold.

Flere unge, flere ældre, flere svenskere og hurtigere arbejdstilladelser til dygtige udlændinge. Det er i grove træk essensen af tiltagene i den trepartsaftale om mere arbejdskraft, som regeringen onsdag landede med arbejdsmarkedets parter og Kommunernes Landsforening.

Bl.a. skal unge på kontanthjælp fremover kunne sendes i job i stedet for altid at blive visiteret til først at skulle have en uddannelse, og arbejdsgivere må ikke længere kræve, at jobansøgere oplyser deres alder...

Læs også