Politik

Martin Henriksen er blevet fyret som konsulent i Dansk Folkeparti

Efter en række kontroversielle udtalelser er Martin Henriksen blevet smidt ud af Dansk Folkepartis sekretariat, hvor han havde en stilling som konsulent.

Martin Henriksen sad i mere end et årti i Folketinget for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Jens Dresling/Politiken

Så gik den ikke længere.

Martin Henriksen er blevet fyret fra sin stilling i Dansk Folkepartis sekretariat, hvor han havde en rolle som konsulent. Det oplyser han i en mail til DR.

»Jeg kan bekræfte, at jeg har modtaget besked om, at jeg er fyret på baggrund af de udtalelser, som jeg er kommet med i forbindelse med et vælgermøde i Rødvig. Jeg har ikke yderligere kommentarer,« skriver han i mailen.

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra partiledelsen til sagen.

Fyringen kommer, efter at Martin Henriksen adskillige gange har tiltrukket sig opmærksomhed ved at udtale sig i strid med partilinjen.

Henriksen ønsker en hårdere linje over for udlændinge, og på Dansk Folkepartis årsmøde i september holdt han for rullende kameraer en tale, hvor han gentog sin kritik af partitoppens linje. Det skete til synlig frustration for partistifter Pia Kjærsgaard, der undervejs i talen vendte tomlen ned og så stærkt utilfreds ud.

»Det lignede ikke, jeg var utilfreds,« sagde Pia Kjærsgaard efterfølgende til pressen og kom med en tilføjelse:

»Jeg var meget utilfreds.«

I forbindelse med årsmødet slog DF-formand Kristian Thulesen Dahl fast, at der skulle »trækkes en streg i sandet« i forhold til at lade interne stridigheder komme ud i offentligheden.

Og Pia Kjærsgaard lod i sin tale på årsmødet forstå, at Kristian Thulesen Dahl havde lovet, at »hvis man fremover kommer ud med et budskab, som bare skaber spektakel – ja, så falder hammeren.«

Fredag blev Martin Henriksen spurgt ind til episoden under årsmødet af TV 2 Øst og kommenterede det på følgende måde:

- Jeg har bemærket, at Pia ikke var helt tilfreds. Men jeg er ikke i politik for at gøre den ene eller anden tilfreds. Jeg er i politik, fordi jeg vil gøre en forskel, sagde han til TV 2 Øst.

Det er altså tilsyneladende disse udtalelser, der blev dråben for DF-ledelsen.

Kort om Martin Henriksen

Født: 25. jan 1980 i Tårnby.

Parti: Dansk Folkeparti.

Karriere i Folketinget: Martin Henriksen var medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra den 8. februar 2005 til den 5. juni 2019.

Han har haft et væld af ordførerposter i partiet, herunder udlændingeordfører.

Martin Henriksen blev ved Dansk Folkepartis årsmøde i september genvalgt til partiets hovedbestyrelse. Med 272 stemmer fik han flest stemmer af alle kandidater.

Han stiller op til det kommende kommunalvalg i Stevns Kommune.

På årsmødet blev Martin Henriksen genvalgt til partiets hovedbestyrelse med flest stemmer af alle kandidater. Den position har han fortsat. Samtidig stiller han op ved kommunalvalget i Stevns Kommune for Dansk Folkeparti.

Martin Henriksen sad i Folketinget i mere end et årti for Dansk Folkeparti. Han mistede dog sin plads ved valget i 2019.

Siden blev han ansat som konsulent med fokus på politikudvikling i partiet, og den post er han altså nu blevet afskediget fra.

Læs også
Top job