Politik

Mette Frederiksen indkalder til pressemøde om sms-sag onsdag aften

Statsministeriet indkalder til pressemøde om de slettede sms-beskeder fra topfolk i ministeriet.

Onsdag aften stiller Mette Frederiksen sig frem og tager imod spørgsmål fra pressen. Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen vil senere onsdag give svar på udestående spørgsmål i sagen om de slettede sms’er.

Statsministeriet indkalder til pressemøde kl. 20.00 onsdag aften om »de spørgsmål, der er rejst i relation til sms’er m.v.«, oplyser ministeriet.

Kort før den officielle indkaldelse, meddelte Mette Frederiksen selv, at der var svar på vej:

»Lad os se, om vi ikke senere på dagen kan samle op på de spørgsmål, der bliver stillet, og så giver jeg svarene der,« sagde hun på et pressemøde i forbindelse med et møde i Nordisk Råd i København.

I dagevis har medier forsøgt at få statsministeren til at svare på helt basale spørgsmål om den automatiske sletningen af sms blandt fire af Statsministeriets topfolk.

For eksempel spørgsmålet om, hvornår Mette Frederiksen aktiverede den automatiske slettefunktion på hendes telefon, hvorfor Statsministeriet ikke langt tidligere i forløbet sikrede sms-materiale, der kunne være relevant for en undersøgelseskommission, og hvem i Statsministeriet, der rådgav Mette Frederiksen til at benytte slettefunktion.

Tidligere på ugen lovede Mette Frederiksen, at »Statsministeriet« ville levere de stærkt efterspurgte svar:

»Alle de spørgsmål, der relaterer sig til telefon og andre forhold, kommer Statsministeriet til at svare på,« sagde hun.

Adspurgt hvornår Mette Frederiksen selv aktiverede slettefunktionen, henviste hun til, at Minkkommissionen i øjeblikket er ved at undersøge sagen om den manglende lovhjemmel til regeringens beslutning om at aflive alle danske mink i november sidste år.

»Der er nedsat en granskningskommission, som afdækker alle de her spørgsmål,« sagde hun.

Læs også
Top job